Kačák - Loděnice 2011
Trasa 2011
Délka: 56,5 km, nastoupáno: 735 m

Kačák (Lodenice 2011)
aneb Svatý Jan IV.

25. června 2011

V sobotu 25. června jsme opět po roce vyrazili pod Všetíkovým vedením podél Kačáku. Ráno jsme se sešli pouze 3 ks (Všeťa, Verča a Lubuna). Byla to velká škoda, počasí bylo ideální, ale borci nikde. Zcela evidentně se na počtu podepsala páteční Karlova oslava 40. narozenin. Naštěstí nás na Hřebenkách posílili dva borci z Prahy: kámo Alesh s jeho parťákem Berťasem.

Ze Strašecí jsme cestu zahájili přes Konopas, poté již tradičně po cyklostezce kolem Záplav. Po příjezdu do Kamenných Žehrovic jsme otestovali jízdu po naučné stezce do Doks. Ta je sice pěkná, ale ne zcela vhodná pro cross kola. Pak jsme pokračovali po červené turistické značce (vyjma úseku pod Družcem) až do Kyšic / Hřebenka. Tam jsme se setkali s avizovanou posilou z Prahy :-).

Z Hřebenky na nás čekal pěkný sjezdík zpět do údolí Kačáku. Pokračovali jsme kolem Kellnerova mlýna až do Loděnice. Překvapení se zatím nekonalo a Všetíkova trasa pokračovala do Bubovického kopce. Na vrcholu nebo hřebeni jsme si vydechli a odbočili přes Solvayovy lomy na vyhlídku nad Sv. Janem pod Skalou.

Letošní překvapení na nás teprve čekalo. Byl to sjezd po zelené turistické značce do Hostimi. Sjezd to byl parádní, ale celkem jsem záviděl Alešovi a Berťasovi jejich celopéra. Sjezdík si se mnou pohrával a byl jsem rád, že jsem nevystoupil na Jánošíka nebo nehodil jinou masku :-).

V Hostimi jsme si dali dršťkovku, Verča palačinku a pražští boys bramborové placky. Chvíli jsme společně poseděli, pokecali a posléze se naše cesty opět "rozjely". Strašečtí jezdci vyrazili do Berouna a Alesh s Berťasem do Srbska.

Lubuna

Koho by to zajímalo, tak nějaké fotky najdete třeba tady. :-).